Брифінг «Посиденьки на колодках»

6 квітня у ЗОШ№22 відбувся міський методичний брифінг учителів українознавства та української літератури «Вивчення українознавства у контексті реалізації Концепції національно – патріотичного виховання дітей та молоді».
Директор школи С.А.Шама ознайомив присутніх з особливостями роботи закладу, зазначив, що курс «Українознавство» введено лише у 5-6 класах, хоча доцільно було б ці години планувати і в інших класах.
Методист КУ Рівненського міського методичного кабінету Г.Г.Коломис окреслила актуальні проблеми і перспективи даного курсу, визначивши головне питання розмови: бути чи не бути «Українознавству» у школах міста.
До розмови долучилися учителі ЗОШ№22, які у своїх виступах акцентували увагу на питаннях: О.Я.Цимбал. Українознавство як основна складова Концепції національно-патрітичного виховання; М.В.Овчарук. Роль українознавства у формуванні соціокультурної компетентності на уроках української мови; В.Ю. Линник. Елементи українознавства в курсі вивчення української літератури; С.Ф.Кравчук. Українознавство і світова культура та зарубіжна література. О.С.Кулик. Українознавчі штрихи на уроках розвитку мовлення.
Усі вчителі мали змогу долучитися до творення ляльки-мотанки як одного із етапів уроку розвитку мовлення у 7 класі, тема якого «Усний твір-опис дій на основі власних спостережень у художньому стилі».
Ознайомлення з традиціями, моральними засадами українського народу, виховання дівчини на прикладі народної моралі відбулося на позакласному заході «Мораль чиста краща всякого намиста», підготовленому учителем українознавства Л.В.Тарасюк та педагогом-організатором О.М.Горпинюк. Яскравим моментом даного дійства стали розповіді учителів початкових класів М.О.Гурамулте та В.П.Сиркіної, емоційно переконали присутніх, що дотримання норм народної моралі є актуальним і сьогодні.
Учасники брифінгу дійшли висновку: українознавство необхідне сьогодні у кожному навчальному закладі як один із найбільш дієвих шляхів національно-патріотичного виховання сучасного школяра.

Запис опубліковано в розділі Інформація для всіх. Bookmark the permalink.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.