Фанклуб книголюбів «Бібліотаф»

01.11.2016 року у Рівненській ЗОШ №22 відбулося відкриття фанклубу книголюбів «Бібліотаф», яке об’єднало небайдужих учителів української та зарубіжної літератури. «Методклубист» Галина Григорівна Коломис посвятила у фанклубівці присутніх та оголосила тему першого засідання «Сучасна література в розрізі жанрів та різних видів мистецтв».
«Господині – бібліотафи» Віта Юріївна Линник та Світлана Фадеївна Кравчук наголосили, що «літератури багато не буває», і ознайомили присутніх «книгоманів» із новинками публіцистики, прози, поезії. Зокрема, акцентували увагу присутніх на книгах, які варто прочитати. А це і публіцистика М. Кідрука «Небратні», і проза Т.Белімової «Вільний світ», Н. Джорджі «Маленька паризька книгарня», і поетичні збірки С.Жадана «Месопотамія», «Тамплієри» та І. Малковича «Подорожник з новими віршами».
Щоб підкреслити тісний зв’язок проблем, порушених у творах сучасних українських письменників та кіномистецтві, увазі присутніх були запропоновані фрагменти фільму «Століття Якова» за однойменним романом В. Лиса.
Відкриттям для фанклубівців стало знайомство із творчістю самобутнього художника, відомого далеко за межами України, Івана Марчука, який у своїх полотнах втілює особливу техніку – «пльонтанізм», що підкреслює його тісний зв’язок із рідною землею.
А насамкінець любителям сучасної прози було запропоновано домашнє завдання: прочитати книги Г. Вдовиченко «Маріупольський процес» та М. Зусака «Крадійка книжок», адже під час наступної зустрічі відбудеться обговорення цих творів.

Запис опубліковано в розділі Педагогічне життя. Bookmark the permalink.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.