Презентація книги Ліни Костенко «Річка Геракліта»

15 листопада учні 11–А класу відвідали міську бібліотеку, що по вул. Гагаріна і побували на презентації щойно виданої збірки Ліни Костенко «Річка Геракліта», яка вже надійшла до наших бібліотек.
У повсякденному вжитку всім відомим став вислів давньогрецького філософа Геракліта «Не можна двічі увійти до тієї самої річки». Саме він став основою образу однієї з поезій Ліни Костенко, а також дав назву її останній поетичній збірці.
Працівник бібліотеки Парфенюк Ірина Миколаївна цікаво і захоплено говорила про творчість поетеси, яка залишається людиною „з іншого світу” – зі світу порядності, моральності, етичної відповідальності.
Учні із захопленням споглядали оригінальне художнє оформлення самої книги, слухали пісні, покладені на слова Ліни Костенко, обмірковували поезію, яку читала Ірина Миколаївна:

Ще пахне сіно. Ще рояться оси.
Ще у дуплянках солодко медам.
А вже вночі навшпиньки ходить осінь
і полум’я жоржин задмухує садам.

Книга „Річка Геракліта” – це збірка найкращих поезій української поетеси. Чотири розділи-цикли цієї книжки мають назви: „Осінні карнавали”, „Сліпучий магній снігових пустель”, „Весна підніме келихи тюльпанів” і „Що в нас було? Любов і літо”. Ця збірка розрахована на неквапливе гортання вдома, біля вікна, біля увімкненої настільної лампи, з розгляданням ілюстрацій та глибоким обмірковуванням поезій.
Мабуть, немає жодної людини, байдужої до її творчості. Не байдужі і ми.

Запис опубліковано в розділі Інформація для всіх. Bookmark the permalink.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.