День цивільного захисту та об’єктового тренування у ЗОШ№22

26 квітня 2016 р. в Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №22 Рівненської міської ради був проведений День цивільного захисту та об’єктове тренування з особовим складом та учнями, здійснено перевірку готовності всіх формувань цивільного захисту та працівників, учнів до проведення евакозаходів за сигналами оповіщення в рамках Тижня безпеки дитини.
Протягом Дня ЦЗ з працівниками і учнями відпрацьовані дії за сигналом „Увага всім!”, користування засобами колективного та індивідуального захисту, виготовлення найпростіших засобів захисту органів дихання, виконання нормативів ЦЗ, організація роботи пункту видачі 3І3.
У День ЦЗ відбулося урочисте відкриття Дня ЦЗ та ОТ, оголошено наказ директора «Про підготовку і проведення Дня ЦЗ та ОТ», доведено до відома присутніх усі завдання. Урочистим маршем продемонстрували свій вишкіл команди конкурсу військово-патріотичної пісні і строю «Червона калина» (учні 10-11-х класів).
Навчальний день розпочався Єдиними уроками ЦЗ з переглядом відеофільмів, відеороликів, презентацій. Відбулася лекція з ОП для учнів 5-6 класів, яку проводили представники відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Рівному.
Учні 9Б класу (класний керівник Тарасюк Лариса Василівна) провели соціологічні дослідження на підставі якого підготували (спільно з педагогом – організатором Горпинюк Оксаною Миколаївною) соціологічне дослідження «Біль планети – трагедія Чорнобиля» для учнів 8-9-х класів.
Учителі предмета «Захист Вітчизни» (Велебнік Василь Павлович, Отроцюк Софія Степанівна) та фізичного виховання (Шевцов Валерій Іванович, Мартинюк Оксана Дмитрівна) провели змагання, вікторини, комбіновані естафети, відпрацювання нормативів ЦЗ з учнями 10-11-х класів:

  • Підтягування на перекладині.
  • Метання гранати Ф-1.
  • Збірка магазину автомата.
  • Стрільба з пневматичної гвинтівки.
  • Військово-спортивна естафета.
  • Естафета з надання домедичної допомоги потерпілому.

Конкурс малюнків, стіннівок на тематику ЦЗ та НС підготувала і провела учитель образотворчого мистецтва Зубарук Оксана Михайлівна.
Учням школи було представлено показовий виступ членів гуртка «Школа безпеки» (керівник гуртка Велебнік Василь Павлович) з рукопашного бою. Також Велебнік Василь Павлович підготував огляд-виставку засобів ЦЗ населення радіаційно-хімічного контролю.
Виставку літератури з питань ЦЗ підготувала провідний бібліотекар школи Казмірчук Оксана Миколаївна.
На уроках трудового навчання в 6-А, 6-Б класах учні виготовляли ватно-марлеві пов’язки відповідно до вимог (учитель Максимчук Ганна Миколаївна).Учні, працівники, формування цивільного захисту за сигналами ЦЗ діяли грамотно, чітко, відповідно до поставлених завдань.
О 13:30 відбулося відпрацювання дій учнів, постійного складу навчального закладу з ввідної (радіаційно-хімічна небезпека).
Загальну мету проведення Дня цивільного захисту досягнуто.
Головні завдання з ЦЗ щодо підготовки працівників та учнів навчального закладу, працівників формувань цивільного захисту до ефективних дій у НС виконані.
Під час підбиття підсумків Дня ЦЗ та ОТ директор школи Шама С.А. оголосив наказ «Про підсумки проведення Дня ЦЗ та ОТ».
Оголосив подяки:
1. Відповідальному з питань цивільного захисту Герасімчук Н.Д. — за вміле управління членами формувань цивільного захисту, якісну підготовку документації, високий рівень організації і проведення запланованих заходів.
2. Усім керівникам формувань — за грамотні і чіткі дії у складі формувань цивільного захисту, високу організованість і дисципліну.
3. Учителю предмета «Захист Вітчизни» Велебніку В.П. — за високий рівень підготовки учнів до Дня ЦЗ.
4. Педагогу-організатору Горпинюк О.М. — за активну участь у Дні ЦЗ, високий рівень підготовки проекту «Біль планети – трагедія Чорнобиля» .
5. Учителю образотворчого мистецтва Зубарук Оксані Михайлівні – за підготовку виставки-конкурсу малюнків«Цінуй життя – найцінніший дарунок, даний Богом!»
6. Колективу учнів 9-Б класу за високий рівень презентації проекту «Біль планети – трагедія Чорнобиля».
Нагородив грамотами:
1. Команди 10-А, 10-Б, 11-А, 11-Б класів — за високий рівень вишколу зі стройової підготовки:
1.1. І місце в змаганнях з ЦЗ команді учнів 10-А класу;
1.2. ІІ місце в змаганнях з ЦЗ команді учнів 10-Б класу;
1.3. ІІІ місце в змаганнях з ЦЗ командам учнів 11-А, 11-Б класів.
2. За участь у конкурсі малюнків «Цінуй життя – найцінніший дарунок, даний Богом!» учнів 6-х класів :
Козак Марію (6-Б клас) – І місце;
Козак Ольгу (6-Б клас) – ІІ місце;
Лозову Галину (6-Б клас) – ІІ місце;
Українець Альбіну (6-Б клас) – ІІ місце;
Дмитришину Анну (6-Б клас) – ІІ місце;
Казаріну Ольгу (6-Б клас) – ІІІ місце;
Жеребчук Марію (6-А клас) – ІІІ місце.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Н.Герасімчук
Директор школи С.А.Шама

Запис опубліковано в розділі Інформація для всіх. Bookmark the permalink.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.