Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна!

22 січня відзначається День Соборності України. У ЗОШ №22 25 січня було проведено тематичні уроки національно-патріотичного спрямування, у шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна». Також учні 5-8 класів намалювали яскраві стіннівки, приурочені Дню Соборності.
Членами учнівського комітету був організований міні флеш-моб «Що для мене Україна?» У ході заходу учні згадали важливий момент історичного минулого — День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Не обійшли увагою ще одну важливу подію цього дня – 22 січня 1918 року прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, який проголосив повну незалежність УНР. Учні 5-11 класів написали на паперових долоньках свої міркування про те, що вони розуміють під поняттям «Україна». Ці долоньки діти прикріпили на власноруч виготовленій карті України.
Учасники заходу впевнилися, що День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності. Ми не повинні ніколи забувати своїх коренів, завжди бути готовими захистити нашу самобутність та наші традиції й цінності, бо ми є носіям унікальної культурної спадщини.

Запис опубліковано в розділі Інформація для всіх. Bookmark the permalink.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.