Моя любов – Україна і математика

Завершенням тижня математики став творчий звіт учнів 11-А класу “Моя любов – Україна і математика”, що відбувся в актовій залі школи. В ній зібралися старшокласники, щоб разом усвідомити, яку роль відіграє математика серед інших наук і в житті людини зокрема. Ведучі Куляша Марія, Корейко Яна, Сенніков Олександр гаряче переконували присутніх, що математика є необхідним підґрунтям усіх творчих професій, вона дає можливість орієнтуватися людині в навколишньому світі. Матлах Юля, Ковальчук Настя, Черешня Ірина, Боровець Олександр, Оліферчук Аліна у віршованій формі довели, що алгебра, арифметика, математичний аналіз, теорія ймовірностей, геометрія є гілками одного дерева, і це дерево – цариця наук математика. З непідробною цікавістю спостерігали глядачі як різні науки: хімія (Михальчук Аня), фізика (Чиркунов Антон), астрономія (Федорчук Світлана), історія (Дубич Тетяна), географія (Климець Оксана) в театралізованій формі довели, що без математики вони насправді обійтися не можуть.
Рекламна пауза “Середнє арифметичне” яку провели Сенніков Олександр, Корейко Яна, Чиркунов Антон, Куляша Марія показала, як вдало можна вийти з будь-якої ситуації.
Ведуча Марія Куляша провела аналогію між решетом Ератосфена в математиці і в житті,адже в математиці це спосіб відділити прості числа від складених, а в житті зерно від полови. І тому тут прозвучали біографії людей, які тією чи іншою мірою були пов’язані з математикою, але в кінцевому результаті іх долі відігравали, Дабо відіграють велику роль в житті наших сучасників. Дубич Тетяна та Климець Оксана ознайомили присутніх з величною долею найвідомішого українського математика Остроградського Михайла, який товаришував з Тарасом Григоровичем Шевченком. Під чарівні звуки скрипки Куляша Марія читала поезію Людмили Олександрівни Красицької – праправнучки Т.Г. Шевченка, яка в свій час закінчила КПІ.
Кучерук Мирослава і Віюк Анастасія познайомили старшокласників з біографією Святослава Вакарчука, який є одночасно науковцем, чудовим музикантом, справжнім велетнем духу, уродженцем української землі, яка вабить непересічним талантом. Дівчата нагадали присутнім, що Святослав успішно захистив дисертацію на звання кандидата фізико-математичних наук.
На завершення творчого звіту всі учні разом з учителями виконали пісню Святослава Вакарчука “Все буде добре”.
Все буде добре для кожного з нас,
Все буде добре, настане наш час — скандував весь зал. Дійство супроводжувалося цікавою, яскравою, розумною презентацією Кармановича Вадима.

Запис опубліковано в розділі Інформація для всіх. Bookmark the permalink.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.